Maze-liked park in Austria designed to promote social distancing among park goers

Image by Studio Precht via Instagram
  • A park dubbed “Parc de la Distance” was designed to promote social distancing outdoors in a bid to cut the chain of the virus transmission
  • The park would have numerous routes divided by high hedges to maintain distance among visitors
  • It was designed by Chris Precht, the founder of Studio Precht

A maze-like park divided by high hedges was designed in Vienna, Austria to limit close distance between park goers in the time of COVID-19.

Image by Studio Precht via Instagram

Due to the closure of various public establishments in the country and all over the world amid the pandemic, Austria-based studio Precht came up with a park design dubbed as “Parc de la Distance” that could promote social distancing outdoors in a bid to cut the chain of the virus transmission.

According to Chris Precht, founder of Studio Precht, “the project started with a couple of questions regarding this pandemic.” Some of these questions, he said, are what would park look like and how would it function now and beyond the pandemic.

“A park that provides solitude to citizen. To spend a walk of 20 minutes without seeing anyone. Focusing on your inner self, your thoughts and your mind,” Percht described the maze-liked park.

Image by Studio Precht via Instagram

In a report, Precht explained that the park would have numerous routes divided by high hedges to maintain distance among visitors. From above, the park would look like a finger print. Fountains would be located in the middle where visitors can walked to from the edge of the mazed-like park.

“For now, the park is designed to create a safe physical distance between its visitors,” Percht said in the report. “After the pandemic, the park is used to escape the noise and bustle of the city and be alone for some time. I lived in many cities, but I think I have never been alone in public. I think that’s a rare quality.”